Hier vind je een greep uit het aanbod van buitenschoolse, educatieve projecten en prachtige natuurlocaties. Heb je aanvullingen? Laat het ons weten!

Natuur en activiteiten in Tilburg e.o.

Wandelbos, Oude Warande, Het Spoorpark, Stadsbos013, Noorderbos, Landschapspark Moerenburg, Nieuwkerk – De Kempische landgoederen.

Tuinderijen: StadsTuinderij Piushaven, Natuurtuin Stokhasselt, Biologische pluktuin Sprankenhof.

Kinderboerderijen: Stokhasselt, Goirke, Wandelbos, Reeshof.

Kenniscentra: Natuurmuseum Brabant, De Oliemeulen.

Overige activiteiten

Via Kidsproof Tilburg en Midden-Brabant: de Ezelfarm in Oisterwijk.

Via HetUITstapje.nl: Biggetjes knuffelen in Hilvarenbeek.

Ook op Oerr van Natuurmonumenten kun je diverse activiteiten vinden.

Via IVN: Scholenprogramma’s NP De Loonse en Drunense Duinen.

Ontdek geheimen en wonderbaarlijke weetjes over de natuur met Vossenstreken.

Wat meer inspiratie nodig?

Bekijk het aanbod van De Buitenschool:

Kinderen hebben een natuurlijke nieuwsgierigheid en creativiteit om te ontdekken en te leren. Wij willen een bijdrage leveren aan blije, bewuste kinderen, verbonden met de natuur, hun eigen natuur en elkaar. Daar mag de leerkracht een veilige omgeving voor bieden en inspireren. Succes ontstaat door op scholen excellent leiderschap op het gebied van buitenschools leren te stimuleren.

Lees hier verder

Of misschien helpt de Natuurpedagoog je op weg?

Buiten is saai toch? Nee hoor! Met je handen in de grond wroeten om te onderzoeken wat daar gebeurt. Speuren in de modder naar wat er allemaal groeit. In bomen klimmen of hutten bouwen, eten koken van wat je zelf hebt gezaaid en geoogst. Het is juist spannend om te ontdekken hoe de natuur werkt en wat je daar allemaal mee kunt.

Lees hier verder

Klasseboeren: Educatiebezoek op een boerderij

Kinderen hebben vaak geen idee waar melk vandaan komt, hoe een appel groeit of waarvan een brood wordt gebakken. Ook onderwerpen zoals techniek, gebruik van machines op de boerenbedrijven, natuur, seizoensinvloeden, respect voor mens, dier en land komen aan de orde. Het is de Klasseboer zelf die door een boeiend verhaal de kinderen echt laat leren door beleven.

Lees hier verder